Alle materiaal dat gebruikt wordt om floorball te spelen, is gemaakt van kunststof en dus licht van gewicht.


De floorball stick

De stick is er in vele soorten en maten. Zo zijn er, in tegenstelling tot hockey, sticks voor linkshandige spelers en sticks voor rechtshandige spelers. De kromming van het blad is dan verschillend.

Een stick is verkrijgbaar in meerdere lengtes, variërend tussen 80 en 105 centimeter. Voor een goede techniek tijdens het spelen is het van groot belang dat je stick de juiste lengte heeft. Een goede stick komt tot aan je navel of er net iets boven wanneer je hem met het blad net voor je op de grond plaatst. Laat je bij je keuze van stick zeker begeleiden door je trainer!

De bal

Een officiële wedstrijdbal weegt slechts 23 gram en bevat gaatjes, zodat hij optimaal door de lucht kan bewegen. De bal kan hoge snelheden bereiken, maar omdat hij zo licht is, zal hij bijna nooit blessures veroorzaken.

De kleding

De veldspelers hebben geen extra beschermende kleding, zoals scheenbeschermers, nodig. Schoenen voor zaalsporten zijn daarentegen wel verplicht. Doelmannen hebben een extra dik pak en maken veelal gebruik van handschoenen. Om het gezicht te beschermen, dragen ze ook een helm. 

De boarding

Rondom het veld staat een boarding die bestaat uit met elkaar verbonden panelen van 50 centimeter hoog. De bal wordt niet vaak buiten het veld gespeeld, waardoor de sport snel en dynamisch is.

Materiaal aankopen

Je kan je materiaal aanschaffen bij Despro.