07-10-2018
U16: Eerste overwinning van het seizoen

Met een dik kwartier vertraging omdat de aangeduide referees van Tornado Brussels niet kwamen opdagen kon de wedstrijd tegen de Panthers van Hannut eindelijk starten met een gemengd referee duo van Tielt en Strijtem.Het begin van de wedstrijd was vrij moeilijk, hoewel we technisch de betere ploeg waren en veruit het meeste balbezit hadden, kwamen we zelden in de zone van de waarheid. De Panthers hielden het veld goed dicht zonder zelf al te actief te beginnen jagen op onze defensie die de bal bleef heen en weer spelen.
Dan volgde een resem aan hoge ballen in een poging om toch gevaar te creëren voor doel. Het was wachten tot halverwege de eerste periode eer een geslaagde actie succesvol kon worden afgerond en de bal eindelijk eens tegen de netten ging. De vreugde was echter van korte duur, nauwelijks een halve minuut later hingen de bordjes weer gelijk. Een stickslag resulteerde in een 2 minuten tijdstraf in ons nadeel. Echter doordat we short-handed moesten spelen kregen we meer ruimte en kon er gescoord worden na een uitbraak van de man op punt. We konden gaan rusten met een licht voordeel.In de tweede periode was het overwicht in balbezit nog groter. De Panthers kregen ook bijna geen kans om onze goalie te bedreigen. Uit dit overwicht kon er jammer genoeg slechts één extra puntje gesprokkeld worden. Bij de schoten op doel kon de goalie, weliswaar soms met een gelukje en een oversized pak, de bal stoppen.De derde periode startte slecht, de concentratie was volledig weg, foutieve passen en slecht verdedigen van de hele ploeg zorgde ervoor dat we in het begin van de periode op nauwelijks één minuut 2 tegendoelpunten moesten slikken. Door de 3-3 gelijkstand moest de match opnieuw gespeeld worden.
Door nog efficiënter te spelen en vrijwel met de defensie op de helft van de tegenstander werd er meer druk gezet. Een pas uit de hoek werd teruggespeeld naar de vrijstaande verdediger die de bal welgemikt tegen de netten kon kloppen. We namen terug de leiding. Het bleef evenwel spannend tot er in de laatste minuut opnieuw kon gescoord worden. Zonder risico’s te nemen werd dan de laatste minuut mooi uitgespeeld.De wedstrijd eindigde op een 3-5 winst, een eerste overwinning voor deze ploeg met toch wel een aantal onervaren jongens. De volgende wedstrijd is in de ochtend van 17 november tegen Atom Eagles in de sporthal Den Bul in Markegem.Panthers Hannut - FBC Stimulo: 3-5 (1-2, 0-1, 2-2).