21-04-2018
U10: Grootste overwinning van het seizoen

Tornado Brussels stuurde weer een kat in plaats van een referee. Dus met een inderhaast opgetrommelde ref van Strijtem zelf moesten we tegen de thuisploeg Strijtem spelen. Maar dit hield ons niet tegen om er een leuke wedstrijd van te maken.
 

Al in de eerste minuut werd de score in ons voordeel geopend. Daarna was het even wachten vooraleer er weer een balletje in ging, de teller van het aantal schoten richting doel klom wel aardig naar omhoog. Op slag van de 5de minuut konden we pas nog eens scoren evenwel bijna onmiddellijk gevolgd door een geslaagde tegenprik. We bleven echter de druk hoog houden en zo werd er op regelmatige basis gescoord. Na de eerste periode was het reeds 1-7.
 

Met een grote bijsturing in verband met communicatie en overnemen van posities werd er vol enthousiasme begonnen aan de 2de periode. Ook hier bleven we de overhand houden op Strijtem en werd er vlot gescoord. Een misverstand in de verdediging zorgde voor een tegendoelpunt uit de zeldzaam gevaarlijke aanvallen van Strijtem. Opnieuw rust met 2-18 op het scorebord.
 

Van het bijna standaard geworden “3de periode dipje” was vandaag amper iets te merken. Toch wel aanwezig maar niet sterk genoeg. Het scoren werd iets minder vlot, de schoten op doel iets onnauwkeuriger maar de inzet bleef en dat is het voornaamste. Met toch nog 6 extra doelpunten en helaas 2 tegendoelpunten werd de derde periode beslist.
 

De wedstrijd eindigde op een 4-24 winst, een mooi afscheid voor Maurits en Xander die vandaag hun laatste officiële U10 wedstrijd speelden. Met snoep en een drankje werd er nog een kleine afsluiter van het seizoen voorzien.
 

Floorballteam Strijtem - FBC Stimulo: 4-24 (1-7, 1-11, 2-6).