25-03-2018
U13: sluit het seizoen af met een verlies in een betere match

Voor deze laatste match, die we speelden tegen onze buren van Juventus, trokken we op 25/03 naar Markegem.
Zoals de meerderheid van de tegenstanders dit seizoen was ook deze tegenstander een zware dobber. Juventus is technisch een sterke ploeg en ook het gemiddelde leeftijdsverschil laat zich merken wanneer wij ditmaal slechts 1 identiteitskaart dienden te gaan afgeven op het wedstrijdsecretariaat en die daar naast een aardige stapel van de tegenstander terecht kwam.

Hoe dan ook zou er beslist gefloorbald worden en gingen we geen cadeaus uitdelen. Die ochtend werd er al veel gebriefd en attent meegewerkt door iedereen op een bijzondere training.

In de match waren we reeds 1/3de ver in de eerste periode eer de eerste goal voor de tegenstander viel. Hoewel het voelbaar was dat de tegenstander technisch veel sterker was slaagden wij er toch in aardig wat roet in hun spel te strooien. Door kort op de man te zitten slaagden we er in de tegenstander het opzetten van doelgerichte aanvalspogingen te belemmeren. Anderzijds liepen we ten gepaste tijden de vrije ruimte in waardoor ook wij af en toe een mooie aanval op konden bouwen.

Beide ploegen speelde snel en gecombineerd. Echter was het Juventus die de balcontrole beter onder de knie had dan onze jongsten en dat liet zich gelden. De eerste time scoorden zij nog 2 keer. Maar ook wij scoorden 1 doelpunt en bleven strijdlustig doorspelen.
Hoewel de eerste periode onze beste was hebben we in iedere periode goeie dingen gezien. Echter werden de "schoonheidsfoutjes" wel streng afgestraft. We hadden in de tweede periode 5 tegendoelpunten te verwerken. Voor de derde periode moest de focus dus terug wat worden aangescherpt en dat loonde. In die zin dat we slechts 2 tegendoelpunten kregen die periode. Helaas konden we er zelf geen meer maken.

Eindstand 10 - 1.

Hiermee besluiten we ook de reguliere U13 BFF competitie en verwerven we een 8ste plaats voor het seizoen 2017-2018.

De gehele ranking vind je hier. BFF U13 resultaten.