11-03-2018
U10: gecontroleerde wedstrijd

Met een uitgedunde ploeg trokken we naar Tielt om tegen de buren van Juventus te spelen. Bij velen van de “anciens” was de verbazing groot dat we in de “oude” zaal moesten spelen, blijkbaar had U10 tot dan altijd al in de nieuwe zaal gespeeld.
 

Omwille van de uitgedunde ploeg hadden we maar 2 lijnen en één speler op overschot. Dit hielp om bij de meeste de concentratie erin te houden. Dit was ook te merken op het veld, de nieuwe combinaties van spelers konden van bij de start vrij goed samen spelen. De bal ging mooi rond, de passen waren goed en de vrije man werd telkens snel gevonden. Zelfs bij balverlies konden we vrij snel terug recupereren. Op regelmatige interval werd er dan ook een balletje tegen de netten van de tegenstander geschoten.
 

Ook de tweede periode bleven we verder gecontroleerd de wedstrijd spelen. Op een rustige manier opbouwen, op het goede moment een pas naar de speler die mee was. Desnoods de bal naar achter en opnieuw beginnen. Ook de defences deden mee om de doorgespeelde bal snel terug te recupereren. Pas op het einde van de tweede periode was er een klein dipje.
 

Bij de start van de derde periode was het dipje er nog aanwezig. Dit moet er toch nog uit geraken. Al bij al heeft de derde periode toch nog een aantal doelpuntjes opgeleverd hoewel het niet meer zo vlot ging als in de eerste twee.
 

De wedstrijd eindigde op een 10-2 winst. Te danken aan het goede samenspel. Het eerder onervaren Juventus liet toch ook wel een aantal mooie dingen zien, een ploeg om rekening met te houden in komende seizoenen.
 

Volgende afspraak is tegen thuisploeg Strijtem, zaterdag 21 april om 11u30 in Roosdaal.
 

FBC Stimulo – Juventus Floorball club: 10-2 (3-0, 4-1, 3-1).