01-02-2018
U10 Thriller in de laatste minuten

Na de nederlaag in de vorige wedstrijd tegen TMD Aalst konden we met nieuwe moed beginnen tegen nieuwkomer Tornado Brussels Floorball.

Het duurde even voor de score geopend kon worden maar met verenigde inzet viel het eerste doelpuntje na een kleine 4 minuten toch aan de goede kant van het veld. Stimulo kon de score openen. De Tornados lieten zich niet onbetuigd en bleven zelf ook zoeken naar een doelpunt. Enige momenten later was het zover, de bordjes hingen terug gelijk. Met weerom goed samenspel en vooral gezamenlijk verdedigen konden we toch nog 2 extra doelpunten versieren en de eerste periode afsluiten met een 3-1 voorsprong.

Enkel een paar kleine opmerkingen waren nodig om de enthousiaste Stimulo youngsters terug in het veld te sturen. Ook de Tornados werden gretiger en begonnen meer vat te krijgen op de wedstrijd. Dit resulteerde in een fel bevochten doelpunt langs beide zijdes. Dus met nog steeds een voorsprong op het bord konden we de tweede periode afsluiten.

De derde periode ging verder op het elan van de vorige. Om beurten werd er eens gescoord. Tot halverwege de periode bleven we gelijke tred houden. Nadien kwam Tornado steeds uitdrukkelijker opzetten. We konden niet vermijden dat ze al snel tot op één puntje genaderd waren. Vanaf dan begon de thriller, steeds meer was de opdracht de bal wegwerken. Door de hoge druk van Tornado en het iets mindere samenspel bleef de bal veelal op de eigen helft hangen. Op verschillende schoten moest een lichaamsdeel, een stick of een doelpaal de redding brengen. Het eindsignaal kwam dan ook als een verlossing voor zowel spelers, coaches en supporters.

De wedstrijd eindigde op een 6-5 winst. Met dank aan de talrijk opgekomen supporters die onze spelertjes aangevuurd hebben.


De laatste minuut kan je trouwens herbekijken op onze facebook pagina

Volgende afspraak is tegen Juventus, zaterdag 10 maart om 15u00 in Tielt.

FBC Stimulo – Tornado Brussels: 6-5 (3-1, 1-1, 2-3).