14-01-2018
U13: verliest van sterke Tigers
Op 14 januari werd de eerste U13 match van 2018 afgewerkt in de sporthal van Denderhoutem.
We moesten het opnemen tegen de Tigers van Kraainem. Nu niet dat het allesbepalend is, maar het betekent wel iets wanneer je enkele Scandinavische spelers in je team spelen hebt. En dat is het geval bij de Tigers. Ze verdedigen dan ook niet voor niets een tweede plaats in de BFF competitie.

Zoals steeds waren we vastberaden geen cadeaus uit te delen. "Willen ze ook tegen ons winnen dan zullen ze hun tenen moeten uitkuisen." Onze opdracht bestond hem erin de bal maximaal bij ons te houden bij een eerder defensieve speelmethode. En dan maar hopen dat de Tigers sneller moe zouden worden dan wij.

In de eerste periode werd dan ook meteen het tempo gezet langs beide kanten. Er werd heel veel heen en weer gelopen waarbij de tigers duidelijk over meer toepasbare techniek beschikten dan wij. Het ontbrak ons ook aan het vinden van medespelers op het veld om een constructieve aanval op te zetten, iets waar de Tigers vlotjes en meermaals in slaagden. Het werd 4 - 1 die periode.

De tweede periode was min of meer een kopie van de eerste. De dekkingsfoutjes langs onze zijde leverde ons dikwijls een tegendoelpunt op. Het was moeilijk om de snelle Tigers ten allen tijde gedekt te houden. Ook hier werd het 4 - 1.

In de derde periode wierp ons oorspronkelijk idee pas zijn vruchten af. Het tempo ging er wat uit bij de Tigers die zich in eerste instantie een relaxere methode konden permiteren bij 6 doelpunten voorsprong.
Dit was voor de onzen een uitgelezen kans om deze periode maar liefst 5 keer te gaan scoren. Dankzij enkele snelle aanvallen en aanhoudende inzet waren het deze periode de Tigers die de klappen te verduren kregen.

Een mooie derde periode dus in een match met een corecte eindscore. 11 - 7.