17-12-2017
U10: spijtig verlies na een sterke 2 eerste periodes

Na een kleine 2 maand zonder wedstrijd mochten de Stimulo U10’s op zaterdag 16 december nog eens in de ring aantreden tegen de voor eigen publiek spelende Fireballs van Tielt. Afgaande op het wedstrijdblad leek dit een moeilijke dobber te worden tegen voornamelijk laatstejaars U10-ers. Met de nodige waarschuwingen vooraf konden de spelertjes aan de wedstrijd beginnen.

Het spel ging aanvankelijk goed over en weer, beide ploegen dwongen de nodige kansen af. Nog niet zo heel ver in de wedstrijd begaat onze eigen defence een foutje door met een voet net in het doelgebied de bal te spelen, een strafbal wordt gefloten. Naar de letter van het floorball reglement een correcte beslissing. Deze strafbal werd gemist dus moesten we 2 minuten verder met 3 spelertjes. Alle doelpunten van de eerste periode vallen binnen de 4 minuten, Stimulo komt na mooi samenspel eerst 2-0 voor, Tielt kan één maal tegen prikken. Einde eerste periode.

Tijdens de eerste rust nog eens gewezen op de weinige kleine foutjes die er waren maar vooral benadrukt dat ze super bezig waren. Na een dikke vijf minuutjes hangen de bordjes terug gelijk. Blijkbaar een signaal om een tandje bij te steken. Weerom door goed samenspel lopen we terug uit en beëindigen we de tweede periode met een 4-2 voorsprong.

In de derde periode was alles wat ons zo goed maakte in de eerste 2 periodes plots weg. Géén organisatie meer, géén focus en altijd een stapje te laat. Vier minuten ver in de derde periode was de stand weerom gelijk. De twee doelpunten binnen de 5 seconden van elkaar tonen jammerlijk het gebrek aan focus. Tielt kon daarna nog 4 maal scoren.

De wedstrijd eindigde op een 4-8 verlies. Afgaande op de eerste 2 periodes hadden we dit moeten winnen, maar een wedstrijd telt 3 echte periodes. Niet 2 en 1 spreekwoordelijke. Een werkpuntje voor tegen de volgende wedstrijd. Maar ik onthoud toch vooral dat we de beter combinerende ploeg waren. De cijfers liegen er niet om, 75% van de doelpunten werd gemaakt met een assist, de tegenstander haalt maar een 25%.

Volgende afspraak is tegen TMD Aalst, zaterdag 13 januari om 15u30 in Affligem.

FBC Stimulo – Fireballs Tielt: 4-8 (2-1, 2-1, 0-6).