16-12-2017
U13: verliest van La Hulpe na knappe wedstrijd
Vandaag, 16 december, namen we het op tegen de ruim ervaren ploeg van La Hulpe. En dat ze ervaren waren dat merk je meteen. Naast fysiek een hoofd groter te zijn, was ook hun techniek van een maatje groter. Thans heeft dit onze jongsten niet weerhouden te volharden tot aan de eindstreep. We kregen een wedstrijd vol inzet en snelheid, de nodige fysieke duellen en een team waar iedereen goed meedraaide.

Reeds in de eerste periode kwamen we al op een 0-4 achterstand. Maar het had ook veel meer kunnen zijn. Er moest wel wat worden gesleuteld aan onze omgang met de bal. Wanneer deze in ons bezit was was het een ware strijd om deze zinvol rond te laten gaan en een uitgewerkte aanvalspoging op te bouwen. La hulpe was gewoon snel en ze maakten het de speler in balbezit steeds moeilijk.

Iets wat wij in de tweede periode ook iets meer gingen doen. Vrijstaande mannen werden beter gedekt en eenmaal zelf in balbezit trachten we deze overzichtelijk rond te spelen. Iets wat, door de snelheid waarop La Hulpe kwam storen, betrekkelijk moeilijk was. Daar merk je dan ook meteen het niveauverschil in technische vaardigheid bij beide ploegen. Toch slaagden we er af en toe in een aanval tot aan het doel van de tegenstander op te zetten, snelheid was daarbij de sleutel. Hierdoor scoorden we 1 maal. Echter kregen we er diezelfde periode ook weer 3 tegen.

De derde periode en we waren nog steeds niet uitgeblust. De snelheid zat er nog steeds stevig in. Meer en meer aanvalspogingen langs beide zijden boden zich aan. De verdediging van de tegenstander echter was iets efficienter alsook het rondspelen. Enkele mooie passen langs hun zijde werden omgezet naar assisten. Hierbij werd natuurlijk de te onnauwkeurige mandekking door de onzen geaccentueerd. In deze derde periode waren ook langs onze kant de meeste aanvalspogingen te bespeuren maar een tikkeltje gebrek aan balcontrole deed ons telkens de das om.

Toch een knappe inzet van onze U13ers. Uiteindelijk werd het 1-11 in de voor ons nieuwe sporthal van Markegem.