02-12-2017
U13: Winst als beloning voor goede inzet
Op zaterdag 2 december verplaatsten we ons naar Affligem om het op te nemen tegen Strijtem. Meteen ook de laatste match van dit jaar maar nog lang niet de laatste van het seizoen. Na het minder glorieuze verlies van vorig weekend voor het eigen publiek hebben we deze match terug getoond dat we het wel degelijk kunnen. Wat tactische woorden van de coach en veel goede wil en inzet van de spelers leverde deze winstrijke wedstrijd op.

Reeds van aan het begin bepaalden wij het tempo en de gang van het spel. Op die manier konden we al na een kleine 2.30 minuten een eerste maal scoren. Tijdens deze periode toonden we veel beter floorball dan vorige week maar ook dan dat van de tegenstander. Zij hadden het vooral van snelle counters langs de boarding maar konden geen enkele kans verzilveren. Het deed een beetje denken aan ons spel van vorige week. Diezelfde periode scoorden wij ook nog een tweede maal.

Ook in de tweede periode scoorden we al snel. We waren amper 2 minuten ver. Voorts was die periode vooral gekenmerkt door een hoger tempo van Strijtem. Echter lieten wij ons niet verrassen en ging deze ook meteen bij ons omhoog. Die periode omvatte ook enkele zeer snelle counters langs onze zijde. Echter konden we hier geen verdere kansen in het kader doen verdwijnen. 

De derde periode was er eentje van hetzelfde formaat en vermoeidheid liet zich hier en daar wat meer voelen. Ook de snelle counters waren nog steeds aanwezig evenals enkel schoten van ver.  Uiteindelijk scoorden we deze periode ook nog 1 maal na een kleine 6 minuten gespeeld te hebben.

0-4 was de eindstand in een match die best mooi floorballspel toonde. De werkpunten voor het komende trimester werden gemarkeerd en een leuke positieve teamsfeer deed ons allen alweer genieten van de speeldag en de jonge ploeg. Proficiat boys, jullie zijn toppers!