27-11-2017
U13: Verlies voor eigen publiek
25 november, voor velen de eerste speldag op het grote veld in de eigen arena. Men zegt wel eens dat dit in het voordeel van de thuisploeg speelt maar deze stelling werd hier toen wel erg ontkracht.

Voor de eerste keer moet ik als trainer met de vinger wijzen naar de spelertjes voor deze ondermaatse prestatie. Nochthans waren we die ochtend goed wakker en zeer gemotiveerd. Wanneer de teamgeest en de speltactiek het laten afweten weet je al gauw waar het met de wedstrijd naartoe gaat.
Het eerste doelpunt, trouwens eentje dat in ons voordeel viel, hadden we te danken aan een own goal. Het was ook het enige doelpunt uit de eerste periode. Noch die eerste periode hadden we moeten tonen dat wij veel meer ervaring hadden dan de kersverse Flo-Mark Bullets. Maar dat deden we niet. Een trend die zich gedurende de hele wedstrijd verder zette.

In de tweede periode werd het alleen maar erger. Op enkele best wel knappe aanvalspogingen na die overigens telkens in een hoek achter het doel ontbonden hebben we weinig gecombineerd goed floorball getoond. Jammer, want de aanvalspogingen van de tegenstander kwamen veel vaker mooi voor of uiteindelijk in ons doel terecht. Op die manier slaagden zij er in 3 maal te scoren in die periode. Wij slechts 1 maal.

De derde periode dan. Nog steeds was er dan wel de strijdlust, het gevoel voor samenspel en communicatie was ver zoek. In die periode scoorden wij toch 1 maal, maar de Flo-Mark bullets deden dit dubbel zo vaak. Hopenlijk herpakken we ons tegen de komende wedstrijd van volgend weekend.

Zo besloten we de wedstrijd met een 3-5 eindstand.