22-10-2017
U10: moeilijke openingswedstrijd tegen La Hulpe

Afgelopen zaterdag, 21 oktober, mochten de jonkies van FBC Stimulo een eerste maal de ring betreden tegen La Hulpe. Voor velen van hen de eerste echte wedstrijd, dit was te merken tijdens de eerste periode. Aarzelend werd er aan deze eerste periode begonnen. Door goed gemikte schoten van een veelal vrijstaande La Hulpe speler keken we al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Er werd te weinig gejaagd op de man in balbezit en daardoor konden we slechts met moeite gevaar creëren. Een goed samenspel zorgde ervoor dat we toch een doelpuntje konden scoren tijdens deze eerste periode.
 

Tijd om tijdens de eerste rust de neuzen in dezelfde richting te zetten en hun in te prenten dat er voor elke bal moest gevochten worden en niet het spel aan La Hulpe te laten. Het resultaat van de motiverende speech werd al snel duidelijk op het veld. La Hulpe kon niet scoren en we slaagden er zowaar in om een aantal punten terug in te lopen. Het spel werd evenwichtiger. Doch konden we niet blijven voorkomen dat La Hulpe de bal tegen de netten joeg. Een doelvak-overtreding zorgde er bovendien voor dat we 2 minuten slecht met 3 man tegen dit sterke La Hulpe stonden.
 

De derde periode begon met nog anderhalve minuut te gaan van de lopende tijdstraf. Door goed en georganiseerd werk van de “anciens” heeft La Hulpe tijdens deze tijdstraf nooit echter een gaatje gevonden om te kunnen scoren. Het spel bleef verder evenwichtig en aan beide zijden vielen er een aantal doelpunten. Tegen het einde van deze periode was bij velen het vet toch van de soep en werd er veelal achter de bal aan gelopen.
 

Einde wedstrijd, een 12-6 verlies tegen een veel sterker, meer ervaren La Hulpe. Werk aan de winkel voor de spelers en coaches, maar toch van overtuigd dat we van deze groep ook een geduchte tegenstander kunnen maken.
 

Volgende afspraak is een oefenwedstrijd tegen Juventus, zaterdag 4 november.
 

La Hulpe – FBC Stimulo: 12-6 (5-1, 4-3, 3-2).