07-10-2017
U13: Eerste nipte verlies na match op het scherpst van de snee
Op het voor enkele onmogelijk vroege uur van 8 vertrokken we zaterdag 7 oktober richting Tielt om het er op te nemen tegen de thuisploeg.

Na wat improvisatie om het gebrek aan scheidsrechters op te lossen moesten we het stellen met een coach minder. Dit was niet bepaald de gedroomde start en zal zeker een voet in de aarde hebben gehad bij het neerzetten van de eindstand.

In een eerste eerder gemoeddelijke periode bleek al snel dat beide ploegen elkaar waard zouden zijn. Het tempo, dat niet laag was, werd door beide teams bepaald. Aanvalspogingen werden beantwoord met counters en de nodige kansen drongen zich langs bijde kanten op. Een eerlijke 1-1 tussenstand na de eerste helft.

In de tweede periode werd er iets harder gedrukt door Tielt. Echter waren wij klaar om deze snelle aanvalspogingen op te vangen en te evenaren. Wetende dat Tielt voor het grootste deel van de speeltijd oudere spelers dan de onze op het veld kon brengen is dit een compliment voor de onzen. de tussenstand intussen, alweer een logische 2-2.

De derde periode dan. Aanvankelijk was er bij geen van de teams sprake van vermoeidheid. Nog steeds met evenveel 'goesting' en inzet vlogen de U13 spelertjes er tegenaan. Wij kwamen alweer even voor te staan maar telkens wist Tielt bij te benen.
Een jammere blinde pas doorheen het midden voor ons eigen doel zorgde jammer genoeg op 1 minuut van het einde voor de fatale eindstand. De pas kwam recht in het blade van een tegenstander terecht met een logisch gevolg.
Daarna was het zeer mooi om zien dat de strijdlust er nog steeds in zat. tot de laatste seconde is er gepoogt te scoren. That's the spirit!

Met een 6-4 eindstand keerden we die dag terug naar huis.