25-09-2017
U13: 2 maal winst op even veel speeldagen
Op zondag 24 september trokken we naar La Hulpe om er onze buren van Denderhoutem te trakteren op een stevig potje floorball. Met elk bijna drie volledige lijnen was het op voorhand geweten dat er gerust wat fysieke uitdaging zou worden geboden. Thans begon de match eerder traag en afwachtend. I tegenstelling tot de vorige match namen wij nu van bij het begin de touwtjes in handen en dit leidde tot een 1-0 voorsprong na de eerste periode.

Hierbij was Denderhoutem echter ook wakker geschut. Niet dat wij in deze eerste periode al op scherp stonden want er hadden al veel meer doelpunten kunnen volgen. Echter stonden de visieren nog niet op scherp bij beide ploegen tot de tweede periode werd gespeeld. Het tempo ging omhoog evenals de aanvalspogingen langs beide kanten. Met een beetje gebrek aan mandekking vlogen er net iets te veel ballen richting ons doel en hierdoor slaagde Denderhoutem er ook in te scoren. Een mat voor niets want diezelfde periode scoorden wij even vaak. Het verschil was nog veel te klein en de match was nog lang niet gespeeld.

De derde periode dan. De periode die wat meer duidelijkheid schept over de winnaar. Want in deze periode werd er het hardst gewerkt. Mits wat wispelturigheden op en rond het veld wisten wij serieus wat floorball te presenteren aan het publiek. Desondanks de chaos die af en toe de kop opstekak wisten we met z'n allen de hoofden 'koel' te houden en bleven we gefocust. Een belangrijk aspect dat net iets langer leek te zijn verdwenen bij de tegenstander evenals bij de wedstrijdorganisatie dan bij ons. Zo maakten wij door het maken van 4 doelpunten een groter verschil dan Denderhoutem die die periode slechts 2 doelpunten wist te scoren.

Een eindstand dus van 6-3. Well done Boys and girl!