19-12-2016
Overwinning na een moeilijke start

Zaterdag 17 december was het verzamelen geblazen voor de wedstrijd tegen Fireballs Tielt. Na een moeilijke start waar we al snel tegen een 4-0 achterstand aankeken vonden we tegen het eind van het eerste kwartier toch twee maal de netten van de tegenstander. Al met al haalden we een goed niveau in het eerste kwartier, defensief mocht er nog een tandje bijgestoken worden.

Na weer twee tegendoelpunten konden we zelf snel drie maal scoren, goed voor de uitgelaten sfeer in de zaal. Maar in de hoofdjes van de Stimulo-youngsters werd de verdedigende opdracht weer op de achtergond geschoven en slikten we weerom drie tegendoelpunten en dan had Tielt ook al een aantal maal op het spreekwoordelijke doelhout geschoten.

Sterk opgepept en waar nodig een strenge blik van de coach later konden we aan het laatste kwartier beginnen. Stimulo had vleugels gekregen, een paar minuten ver in het derde kwartier en de bordjes hingen weer gelijk. Doorgaand op het ingezette elan werd er in totaal door ons acht maal gescoord en kregen we slechts één doelpunt tegen. Opdracht voor de derde periode (géén tegendoelpunt) niet helemaal geslaagd maar de doelpuntenregen maakte veel goed.

Met een deugddoende overwinning en een schitterend laatste kwartier konden we terug naar de kleedkamer. Eindstand Fireballs Tielt – Stimulo U10: 10 – 13 (4-2;5-3;1-8)

Volgende afspraak is op 14 januari in eigen huis tegen Juventus Floorball Club.