01-12-2016
Inzet was er, verdediging en afwerking volgen nog…
 In Tielt hadden we een eerste maal dit seizoen afspraak voor de competitiewedstrijd van de U10 tegen Strijtem. Met een veelal nieuw en onervaren team stapten we de ring in tegen een voornamelijk uit laatstejaars bestaande ploeg van Strijtem.

De eerste periode begon hoopvol, het spel ging goed over en weer. Helaas stond het vizier van Strijtem net iets beter afgericht dan het onze en eindigden we de eerste periode met een 1-3 achterstand.

Tijdens de rust de groep nogmaals gewezen op de gekende spelstijl van de tegenstander en dat ze ermee rekening moesten houden. Helaas, steeds weer werd er veel te aanvallend gespeeld en onze verdediging een beetje in de steek gelaten, waardoor we vier doelpunten tegen kregen en er zelf weer maar ééntje hebben kunnen scoren. Het voordeel van de twee minuten powerplay heeft Strijtem evenwel niet kunnen verzilveren, toen werkte de verdediging wel even op volle toeren.

In de tweede rust werd dezelfde “preek” herhaald dat er als team moet verdedigd worden en niet enkel door die éne die toevallig net voor het doel heeft “moeten” post vatten. Dat bracht blijkbaar toch enige zoden aan de dijk. Strijtem kon evenwel toch nog drie maal scoren maar de periode zonder tegendoelpunt werd toch al beduidend langer.

Eindstand Stimulo U10 – Strijtem: 3 - 10

We weten waaraan we moeten werken voor de volgende wedstrijd en voor sommigen nog even tijd om te beseffen dat floorball spelen meer is dan alleen “spelen”.

Volgende wedstrijd is op 17 december in Roosdaal tegen de Fireballs Tielt.