18-10-2016
U16 verliest van fysiek Aalst ondanks goed spel
Voor de tweede wedstrijd van het seizoen was Aalst black onze tegenstander.

Na een mindere eerste match was dit een uitgelezen kans voor onze jongens om te tonen wat ze in huis hebben. 

Ondanks het vroege uur begonnen onze spelers met veel inzet en beweging aan de match.
Tijdens de eerste periode toonden onze spelers direct een sterk teamspel, de bal werd goed rondgespeeld en Aalst kreeg niet veel kansen. Helaas werkte Aalst de kansen die ze kregen beter af en eindige de eerste periode met een kleine 2-0 achterstand.

Ook tijdens de tweede periode toonde onze jongens dat ze een sterke ploeg zijn.  Ze begonnen met de bal goed rond te spelen en ook de eerste kansen kwamen voor onze jongens. Ondanks de vele inzet was het voor onze jongens moeilijk om stand te houden tegen de oudere tegenspelers die steeds fysieker begonnen te spelen. In het begin van de periode vielen dan ook enkele tegengoals.
Onze jongens lieten zich echter niet doen en bleven een sterk teamspel brengen, met de fysieke reactie van Aalst hierop, was het dan ook niet verwonderlijk dat de eerste tijdstraffen voor de tegenstander begonnen te vallen. Helaas konden we ook met een man meer geen doelpunt maken en eindigde de tweede periode met een 0-5 achterstand. 

Ook tijdens de derde periode speelde onze ploeg speelde de bal mooi rond en lieten ze de tegenstander achter de bal lopen. Dit zorgde echter voor wat frustraties bij de tegenstander, wat tot heel wat geduw en getrek van hen begon te leiden. 
Door het harde spel van de tegenstander, kregen we nog enkele goals te slikken.
Gelukkig konden we ook een voor mooi tegendoelpunt  zorgen. Al hadden het er meer kunnen en eigenlijk ook wel moeten zijn. 
De wedstrijd eindigde met een 9-1 nederlaag.

Conclusie:
Scores vertegenwoordigen niet steeds de inhoud van een wedstrijd en dit was zeker nu het geval. 
Onze jongens hebben getoond dat ze heel wat talent in huis hebben, al zal de afwerking nog wat oefening nodig hebben.