Floorball - Kenmerken
Floorball ontleent veel van zijn regels aan ijshockey, maar wordt gespeeld in een sporthal met gewone schoenen, carbon sticks en een plastic bal met gaten. De spelregels zijn vrij eenvoudig, waardoor de sport laagdrempelig is.

Team

Een floorballteam bestaat op het veld uit vijf veldspelers en een doelman. Floorball wordt met herenteams, damesteams en soms ook gemengd gespeeld. Omdat floorball een snelle en dus vermoeiende sport is, bestaat een team uit heel wat spelers (maximum 18), die continu doorgewisseld mogen worden.Veld

Een floorballveld is net zo groot als een zaalvoetbal- of handbalveld (40 bij 20 meter). Rondom het veld staat een 50 centimeter hoge boarding, waardoor de bal vrijwel altijd in het spel blijft. Net als bij ijshockey staan de doelen in het veld, waardoor de spelers achter het doel door kunnen spelen.Wedstrijd


Een officiële wedstrijd duurt 3 periodes van 20 minuten elk. Tussen de periodes geldt een rust van 10 minuten. De wedstrijden worden in België enkel in de laatste 3 minuten met effectieve speeltijd gespeeld, wat wil zeggen dat bij elke spelonderbreking (doelpunt, overtreding, inslag) de tijd wordt stopgezet.


 
Elke wedstrijd staat onder leiding van 2 scheidsrechters. Zij werken samen met het wedstrijdsecretariaat die de doelpunten en assists registreren en de duur van de wedstrijd en eventuele tijdstraffen opmeet.